Surfskis

 

BREEZE PE       (Förboka nu till 10% rabatt, leverans i slutet av Maj)

BREEZE PE - 505 x 54 cm är en rotationsgjuten surfski från Nordic Kayaks designad för touring, motion och downwindpaddling. Breeze är stabil och enkel att klara av oavsett bakgrund men fortfarande snabbare än de flesta havskajakerna på marknaden! Justerbart kolfiberfotstöd för användarlängd mellan ca 155- 200 cm, deBrito självläns som på 10 sek tömmer cockpit, handtag i fören, aktern och i sidan på cockpit, lättvikts packlucka från Kajaksport på akterdäck, ny unik lösning för drickaflaska under knäna, förmonterad hylsa för kick up roder för att enkelt kunna byta roderalternativ. 

Längd: 505 cm
Bredd: 54 cm
Sitsbredd: 41.5 cm
Rekommenderad paddlarvikt: 60-110 kg
Material: HDPE/Skum
Vikt: 23 kg
Stabilitet: vår mest stabila surfski, ingen tidigare erfraenhet krävs
Pris: 14.995 SEK
 

Det som skiljer olika modeller på marknaden är oftast de små detaljerna. Balansen mellan rocker och volym på rätt plats kan göra ett skrov fantastiskt lättmanövrerat i vågor och ett annat till motsatsen. Positionen på sitsen och rodret är kritiska punkter som måste testas och finjusteras för att nå optimal kontroll. Det här är detaljer vi lägger mycket tid på och som gör vår surfskis pålitliga och konkurrenskraftiga i alla förhållanden.

Cockpiten har stor betydelse för din prestation och hur du kan hantera din surfski. Alla våra cockpits är baserade på samma tänk - upprätt sittställning genom rätt avvägd vinkel i ryggslutet, sitsen högre än fotutrymmet och en lägre puckel under knäna — detaljer som ger dig förutsättningar för en god teknik och hög komfort. Vårt fotstöd är enkelt att anpassa med självjusterande linor och passar från 160 cm upp till 200 cm i längd.

Vår självläns är en av de bästa på marknaden och tömmer en full cockpit extremt fort. Den har en steglös justering mellan stängd och öppen för att ge dig optimal dränering kontra turbulens. Den justeras enkelt med handen men med lite träning justerar du den även med foten. Länsen är försedd med en ”backventil” som ser till att vattnet inte rinner in i cockpit när du står still, perfekt för kalla Nordiska vatten.

Denna ski är utrustade med:

Roderalternativ

Surf, Race and Marathon.

Three rudders to chose from

 

…eller det alternativa Smart Track kick up rodret

 
 

 

 

 

 

Alla Nordic kayaks skis är utrustade med:Roderalternativ

Surf, Race och Marathon.

Three rudders to chose from

…eller det alternativa Smart track rodret