Surfskis

 

Exrcize

Exrcize

Excize är en ny instegs-surfski, lättpaddlad, stabil och kul. Avsedd för träning, tävling och turer med lätt packning. Den bygger på samma designprinciper som våra snabba elitsurfskis med lite mindre volym och tydligare språng i kölen vilket gör den snabb, mångsidig och lättmanövrerad i olika förhållanden. Sittbrunnen är, liksom som på elitsurfskis, utvecklad för komfort och effektiv paddelteknik, samtidigt som det är lätt att äntra kajaken från vattnet.

 

Design:

Björn Thomasson, Fredrik Lindström

Längd: 550 cm
Bredd: 54 cm
Sitsbredd: 41,5 cm
Rekommenderad paddlarvikt: 70-100 kg
Stabilitetsfaktor:
stability rating

Race: Vikt: max 14 kg, Pris: 30.995 SEK
Classic: Vikt: max 16 kg, Pris: 24.495 SEK

   Nordic Kayaks surfskis finns i dessa konstruktioner, alla i värmehärdad epoxy:

Race

100% handbyggd Aramid sandwich konstruktion. Längsgående honeycomb skott genom hela skrovet för hög styvhet. Grön nos med vit gelcoatkropp. Denna konstruktion är starkare än Pro men fortfarande mycket lätt och styv!
Vikt: max 14 kg
Pris: 32.995 SEK

Classic

Vacuuminjicerad Glasfiber Soric honeycomb konstruktion med Aramid förstärkningar kring sittbrunnen. Längsgående skott genom hela skrovet för hög styvhet. Grön nos med vit gelcoatkropp. Det här är en bra allround konstruktion med hög styvhet/tålighets ratio.
Vikt: max 16 kg
Pris: 25.495 SEK

Det som skiljer olika modeller på marknaden är oftast de små detaljerna. Balansen mellan rocker och volym på rätt plats kan göra ett skrov fantastiskt lättmanövrerat i vågor och ett annat till motsatsen. Positionen på sitsen och rodret är kritiska punkter som måste testas och finjusteras för att nå optimal kontroll. Det här är detaljer vi lägger mycket tid på och som gör vår surfskis pålitliga och konkurrenskraftiga i alla förhållanden.

Cockpiten har stor betydelse för din prestation och hur du kan hantera din surfski. Alla våra cockpits är baserade på samma tänk - upprätt sittställning genom rätt avvägd vinkel i ryggslutet, sitsen högre än fotutrymmet och en lägre puckel under knäna — detaljer som ger dig förutsättningar för en god teknik och hög komfort. Vårt fotstöd är enkelt att anpassa med självjusterande linor och passar från 160 cm upp till 200 cm i längd.

Vår självläns är en av de bästa på marknaden och tömmer en full cockpit extremt fort. Den har en steglös justering mellan stängd och öppen för att ge dig optimal dränering kontra turbulens. Den justeras enkelt med handen men med lite träning justerar du den även med foten. Länsen är försedd med en ”backventil” som ser till att vattnet inte rinner in i cockpit när du står still, perfekt för kalla Nordiska vatten.

 

Exrcize

 

För turpaddling och grunda vatten kan ett uppfällbart akterroder enkelt monteras.

Denna ski är utrustade med:Roderalternativ

Surf, Race and Marathon.

Three rudders to chose from

…eller det alternativa Van Dusen kick-up roder
Van Dusen kick-up rudder