Surfskis

 

Nitro+

Nitro+ Pro

Vår andra elitsurfski där + står för lite mer stabilitet, lite mer sits bredd, lite mer skyddad cockpit och lite högre deplacement än Nitro. Det här är modellen för elitpaddlaren som vill kunna paddla hårt även när det blir stort och stökigt. Skrovet är designat med hög rocker och ett smal förskepp, balansen mellan rocker och volym fördelning gör att denna båt skär genom motvågor men ändå håller nosen uppe i surf. Nitro+ är en surf maskin som är en vinnare i alla förhållanden!

+ betyder mer rocker, högre cockpitkanter, mer stabilitet

Design:

Björn Thomasson, Fredrik Lindström

Längd: 640 cm
Bredd: 43,5 cm
Sitsbredd: 39,8 cm
Rekommenderad paddlarvikt: 70-110 kg
Stabilitetsfaktor:
stability rating

Pro: Vikt max 11 kg, Pris: 38.995 SEK
Race: Vikt max 12,5 kg, Pris: 30.995 SEK
Classic: Vikt max 14.5 kg, Pris: 24.495 SEK

   Nordic Kayaks surfskis finns i dessa konstruktioner, alla i värmehärdad epoxy:

Pro

100% handbyggd Kolfiber sandwich konstruktion. Längsgående honeycomb skott genom hela skrovet för hög styvhet. Grön/vit nos med klarlackade kolfiberkropp. Detta är en mycket lätt och styv konstruktion för den som vill ha det bästa!
Vikt: max 11 kg
Pris: 39.995 SEK

Race

100% handbyggd Aramid sandwich konstruktion. Längsgående honeycomb skott genom hela skrovet för hög styvhet. Grön nos med vit gelcoatkropp. Denna konstruktion är starkare än Pro men fortfarande mycket lätt och styv!
Vikt: max 12,5 kg
Pris: 32.995 SEK

 

Classic

Vacuuminjicerad Glasfiber Soric honeycomb konstruktion med Aramid förstärkningar kring sittbrunnen. Längsgående skott genom hela skrovet för hög styvhet. Grön nos med vit gelcoatkropp. Det här är en bra allround konstruktion med hög styvhet/tålighets ratio.
Vikt: max 14.5 kg
Pris: 25.495 SEK

Det som skiljer olika modeller på marknaden är oftast de små detaljerna. Balansen mellan rocker och volym på rätt plats kan göra ett skrov fantastiskt lättmanövrerat i vågor och ett annat till motsatsen. Positionen på sitsen och rodret är kritiska punkter som måste testas och finjusteras för att nå optimal kontroll. Det här är detaljer vi lägger mycket tid på och som gör vår surfskis pålitliga och konkurrenskraftiga i alla förhållanden.

Cockpiten i en surfski har en stor betydelse för din upplevelse och hur du kan hantera din surfski. Alla våra cockpits är baserade på samma tänk - upprätt sittställning genom rätt avvägd vinkel i ryggslutet, sitsen högre än forbeunnen och en lägre puckel under knäna — detaljer som ger dig förutsättningar för en god teknik och hög komfort. Vårt fotstöd är enkelt att anpassa med självjusterande linor och passar från 160 cm upp till 200 cm i längd.

Vår självläns är en av de bästa på marknaden och tömmer en full cockpit på mindre än 30 sek. Den har en steglös justering mellan stängd och öppen för att ge dig optimal dränering kontra turbulens. Den justeras enkelt med handen men med lite träning justerar du den även med foten. Länsen är försedd med en ”backventil” som ser till att vattnet inte rinner in i cockpit när du står still, perfekt för kalla Nordiska vatten.

Alla våra surfskis är förberedda för att enkelt kunna förses med ett kick up roder. Designen över rodermontaget är gjord så att linorna på ett snyggt enkelt sätt kan löpa bak till det aktermonterade rodret. Att byta mellan underliggande och ett kick up roder tar bara några minuter när det är monterat.

 


Nitro Race, Classic

Denna ski är utrustade med:

  • Den nya fotmanövrerade deBrito självlänsen
  • Kolfiber fotstöd med självjusterande linor
  • Fäste för fångstrem/leash
  • Surf roder
  • Packnät på akterdäck
  • Förberedda för kick-up roderRoderalternativ

Surf, Race och Marathon.

Three rudders to chose from

…eller det alternativa Van Dusen kick-up roder
Van Dusen kick-up rudder