Surfskis

 

Squall+

Squall+

Squall+ är en vidareutveckling av Squall och passar dig som vill ha en lättpaddlad stadig surfmaskin för att ha riktigt skoj på havet. Kommer med vår senaste cockpit design 2016 med en mer bakåtsvept ryggslut, lägre puckel och mer avlastande sits som gör den mycket bekväm och möjliggör en effektiv paddelteknik. Handtag i för och akter samt NK grepp i sidan av cockpit.

+ betyder mer rocker, högre cockpitkanter, mer stabilitet

Design:

Björn Thomasson, Fredrik Lindström

Längd: 580 cm
Bredd: 49 cm
Sitsbredd: 41,5 cm
Rekommenderad paddlarvikt: 70-110 kg
Stabilitetsfaktor:
stability rating

Pro: Vikt max 11 kg, Pris: 38.995 SEK
Race: Vikt max 12,5 kg, Pris: 30.995 SEK
Classic: Vikt max 15 kg, Pris: 24.495 SEK

   Nordic Kayaks surfskis finns i dessa konstruktioner, alla i värmhärdad epoxy:

Pro

100% handbyggd Kolfiber sandwich konstruktion. Längsgående honeycomb skott genom hela skrovet för hög styvhet. Grön/vit nos med klarlackade kolfiberkropp. Detta är en mycket lätt och styv konstruktion för den som vill ha det bästa!
Vikt: max 11 kg
Pris: 39.995 SEK

Race

100% handbyggd Aramid sandwich konstruktion. Längsgående honeycomb skott genom hela skrovet för hög styvhet. Grön nos med vit gelcoatkropp. Denna konstruktion är starkare än Pro men fortfarande mycket lätt och styv!
Vikt: max 12,5 kg
Pris: 32.995 SEK

 

Classic

Vacuuminjicerad Glasfiber Soric honeycomb konstruktion med Aramid förstärkningar kring sittbrunnen. Längsgående skott genom hela skrovet för hög styvhet. Grön nos med vit gelcoatkropp. Det här är en bra allround konstruktion med hög styvhet/tålighets ratio.
Vikt: max 15 kg
Pris: 25.495 SEK

Det som skiljer olika modeller på marknaden är oftast de små detaljerna. Balansen mellan rocker och volym på rätt plats kan göra ett skrov fantastiskt lättmanövrerat i vågor och ett annat till motsatsen. Positionen på sitsen och rodret är kritiska punkter som måste testas och finjusteras för att nå optimal kontroll. Det här är detaljer vi lägger mycket tid på och som gör vår surfskis pålitliga och konkurrenskraftiga i alla förhållanden.

Cockpiten har stor betydelse för din prestation och hur du kan hantera din surfski. Alla våra cockpits är baserade på samma tänk - upprätt sittställning genom rätt avvägd vinkel i ryggslutet, sitsen högre än fotutrymmet och en lägre puckel under knäna — detaljer som ger dig förutsättningar för en god teknik och hög komfort. Vårt fotstöd är enkelt att anpassa med självjusterande linor och passar från 160 cm upp till 200 cm i längd.

Vår självläns är en av de bästa på marknaden och tömmer en full cockpit extremt fort. Den har en steglös justering mellan stängd och öppen för att ge dig optimal dränering kontra turbulens. Den justeras enkelt med handen men med lite träning justerar du den även med foten. Länsen är försedd med en ”backventil” som ser till att vattnet inte rinner in i cockpit när du står still, perfekt för kalla Nordiska vatten.

 

 

Denna ski är utrustade med:

  • Den nya fotmanövrerade deBrito självlänsen
  • Kolfiber fotstöd med anti slip padding och självjusterande linor
  • Fäste för fångstrem/leash
  • Handtag fram och bak
  • Surf roder
  • Packnät på akterdäck
  • Förberedda för kick-up roderRoderalternativ

Surf, Race och Marathon.

Three rudders to chose from

…eller det alternativa Van Dusen kick-up roder
Van Dusen kick-up rudder